Хидратация на тяло

Тайните за добра хидратация на тяло

Един добър крем трябва да има копринена текстура с единна последователност. Такъв не трябва да оставя усещане за блясък или усещане за омазняване.

В зависимост от сезона, за овлажняването има различни изисквания. През лятото и през пролетта козметика за хидратация трябва да съдържа защита срещу ултравиолетовите лъчи, а през зимата защита от замръзване.

При закупуване на правилните козметични продукти, се уверете, че те включват елементи като: глицерин – вещество, което ефективно задържа водата в клетките на епидермиса; сорбитол – заместител на глицерин, който има висока хигроскопична стойност, подобрява текстурата на всеки козметичен продукт; млечна киселина – отличен овлажнител, който може да подобри еластичността и намалява скоростта на изпаряване на течността от дермата; аминокиселини, които поддържат водните молекули в епидермиса;

Хиалуроновата киселина – естествена част от живия организъм, която увеличава хигроскопичния ефект от време на време; полизахарид, известен със своята способност да се създаде безтегловност на повърхността на епидермиса, които не позволяват да се изпари влагата.

От изключително значение е правилната употреба на хиидратираща козметика. Овлажнителите трябва да се използва точно в зависимост от вида. За да се хидратира мазна кожа, изберете крем, който е с овлажняващи съставки, които допринасят за стесняване на порите и прочистване. Тези свойства са кофеин, салицилова киселина, ниацин.

Овлажняването на комбинирана или смесена кожа е затруднено от факта, че на носа и брадичката, може да се образуват по-мазни петна. Такива се появяват и по челото понякога, докато бузите остават сухи или нормални. Затова продуктите за грижа, съдържащи компоненти подходящи за всички видове.

Суха кожа на лицето се нуждае повече от влага от всеки друг тип. Кремове за това трябва да съдържат етерични масла за по-ефективно овлажняване на кожата. Такива са доказани, като розово масло, кокосово, сандалово дърво и други.

Преди прилагането на средствата определено трябва да почистите кожата и за по-добро усвояване е препоръчително да се миете с топла вода. Хидратирането на суха кожа, трябва да става около 3 пъти на ден. При комбинирано съдържание на влага и мазнини се изисква веднъж на ден. Овлажнители често се използват и като база за грим. За да има ефект от козметичните средства, такива трябва да се прилагат за не по-малко от 20 минути, преди да отиде навън, а през зимата 2 часа по-рано.

Най-добрият хидратиращ крем трябва да се нанася през нощта, за да се насладите на питателна кожа. Излишъкът крем, който дермата не е в състояние да абсорбира, внимателно се попива с хартиена кърпа.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *